Ognjen Zorčić
Direktor službe za zdravstveno osiguranje, Triglav osiguranje ado Beograd

Ognjen Zorčić obavlja funkciju direktora službe za zdravstveno osiguranje u Triglav osiguranju ado Beograd.

Rođen je 1979. godine u Sarajevu. Diplomirao je na univerzitetu „Concordia“ u Montrealu, sa zvanjem „Bachelor of Commerce“. Na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Beogradu, u saradnji sa visokoškolskom ustanovom „HÉC“ Pariz, završio je master studije „Master exécutif de management et d’économie“.

Stekao je licencu za osiguranje lica, izdatu od strane Uprave za finansijska tržišta kanadske provincije Kvebek (Autorité de Marchés Financiers) i licencu za Kanadske investicione fondove izdatu od strane Instituta za investicione fondove Kanade (The Investment Funds Institute of Canada).

Karijeru je započeo u bankarskom sektoru na poziciji menadžera za finansijske usluge, u „Banque Nationale du Canada“ u Montrealu. Preseljenjem u Beograd 2007. godine,  poslovnu karijeru nastavlja u švajcarskom osiguranju „Basler“ na poziciji direktora za alternativne kanale prodaje. Aktivno učešće u razvoju zdravstvenog osiguranja počinje u UNIQA osiguranju na poziciji menadžera za strateški razvoj zdravstvenog osiguranja.

Od 2016. godine u Triglav osiguranju a.d.o. Beograd vodi strateški projekat razvoja dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja.

Tečno govori francuski i engleski jezik.

Veliki je ljubitelj alpskog skijanja.

Oženjen, otac dvoje djece.