Poslovanje u vrijeme izazova: Dani osiguranja u Republici Srpskoj 27. i 28. oktobra u Banjaluci

Prvi Dani osiguranja u Republici Srpskoj (DORS), u organizaciji Udruženja društava za osiguranje Privredne komore Republike Srpske, održaće se 28. oktobra u Banjaluci.

Centralni  događaj Dana osiguranja će biti konferencija pod nazivom “Izazovi u sektoru osiguranja u doba globalne neizvjesnosti”, na kojoj će učešće uzeti eminentni stručnjaci u oblasti osiguranja iz zemlje i regiona, kao i predstavnici osiguravajućih društava.

Dani osiguranja u RS će omogućiti razmjenu znanja, iskustava, poslovnih ideja, kao i ostvarivanje novih poslovnih kontakata. DORS  će takođe omogućiti i “opušteniju” formu razmjene mišljenja tokom druženja koje je predviđeno.

– Na konferenciji ćemo pokušati pronaći rješenja za aktuelne izazove s kojima se susreću društva za osiguranje. Dakle, u trenutku dok se još nismo oporavili od pandemije kovida, ponovo smo izloženi možda i većim izazovima uslovljenim, prije svega,  ratom u srcu Evrope. Inflacija, nedostatak energenata, migracije, kao i  tektonske geopolitičke promjene, imaju izuzetno velik uticaj i na poslovanje u ovoj oblasti. Digitalizacija kao način unapređenja poslovanja već dugo nije stvar izbora, već neizbježna promjena postojećih poslovnih modela. – istakli su organizatori.

Navedene teme će se tokom konferencije izlagati u različitim formama (predavanja, paneli, prezentacije).

 

tekst preuzet sa portala srpskainfo.com