Testimonials

Rekli su o nama

Ovdje može neki podnaslov, rečenica-dvije...

Duško Jovanović

generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije

Odabirom tema i autoritetom predavača, Dani osiguranja Republike Srpske polako staju uz rame sličnim konferencijama u regionu koje imaju mnogo dužu tradiciju. I ove godine smo se uverili da su nam problemi slični i da samo razmenom iskustava, na ovakvim skupovima, možemo da dođemo do rešenja koja su za građane najprihvatljivija. Prisustvo premijera Republike Srpske na DORS dokazuje da raste značaj osiguranja i da država u ovom sektoru vidi potencijalnog partnera za velike infrastrukturne projekte. Zbog toga posebno raduje najava da će Republika Srpska u skorije vreme dobiti novi zakon koji reguliše ovu oblast.

Udruženje osiguravača Srbije će uvek biti spremno da pruži svu neophodnu pomoć u razvoju vašeg tržišta, jer samo tako možemo da unapredimo međusobnu saradnju i razvoj dve ekonomije.

Do sledeće godine i još kvalitetnije konferencije…

dr.sc. Marijan Ćurković

vanredni profesor, Pravni fakultet Zagreb

S vremenske distance od nekoliko dana mogu reći da su prvi Dani osiguranja Republike Srpske izvanredno oslikali tržište osiguranja u Republici Srpskoj u njegovom sadašnjem obliku.

Konstatirali su slabosti i nedostatke industrije osiguranja, ali istovremeno otvorili nove vidike i uočili niše (privatno zdravstveno osiguranje, digitalizacija osiguranja…) koje bi uskoro mogle biti vrlo interesantne osigurateljima.

S praktičnog gledišta čini mi se posebno važnim stavljanje na dnevni red razmišljanje o nužnoj potrebi uvođenja jedinstvenih kriterija procjene i utvrđivanja iznosa za nematerijalnu (i materijalnu) štetu iz automobilske odgovornosti.

U tom smislu DORS zaslužuju apsolutno pozitivnu ocjenu. Organizacija vrlo dobra na čemu organizatoru treba čestitati.

Jedina zamjerka mogla bi se dati na kratkoću Konferencije: očito je da bi trebalo razmisliti o dvodnevnom trajanju iste.

Još jednom zahvaljujem na pozivu i izražavam svoje zadovoljstvo što mi je pružena prilika da sudjelujem u radu DORS. Puno uspjeha u budućim Danima!

Svjetlana Šurlan

novinar, Bloomberg Adria

Prvi Dani osiguranja u Republici Srpskoj bili su sjajna prilika da se na jednom mjestu okupe stručnjaci iz sektora osiguranja, sagledaju problemi i mogućnosti za unapređenje poslovanja ovog sektora. Osim osiguranja od autoodgovornosti koje je obavezno, svijest o drugim vrstama osiguranja je neophodno podizati u cijeloj regiji, a susret sa stručnjacima na ovoj konferenciji omogućio je da Bloomberg Adria doprinese tome, te da ponudi poslovnoj zajednici i čitaocima vijest više i analizu više, što je i naša osnovna misija.

Aleksandar Đoković

direktor Informacionog centra Udruženja osiguravača Srbije

Zahvaljujem se organizatoru na profesionalnosti i ljubaznosti.

Drago mi je ako je moje izlaganje doprinelo da skup koji bi i bez njega bio veoma uspešan bude možda još malo uspešniji.

Dešavanja na skupu i van njega su svakako ispunila moja očekivanja, zapravo prevazišli su ih.

Siguran sam da će Dani osiguranja RS postati tradicionalni i ujedno se nadam da se vidimo na skupu i iduće godine.

Ljubiša Veljković

predsjednik Izvršnog odbora Milenijum osiguranje Beograd

Dani osiguranja u Republici Srpskoj su omogućili stručnoj javnosti da se upozna sa aktuelnim dogadjajima na regionalnim tržištima i da naglasi pojedine pojave koje su važne, kako za korisnike naših usluga, tako i za Društva za osiguranje u cilju razvoja visokog kvaliteta usluge i zaštite korisnika ove vrste finansijskih usluga